lördag 3 februari 2007

Tillåt dig att ha en dålig dag

Alla kan vi ha dåliga dagar, men vi ska akta oss för att låta det bli dåliga veckor, månader och år. Tiden är för knapp för det. När man känner att man har en dålig dag, känner sig gnällig, på dåligt humör och liknande så kan man ge sig själv tillåtelse att ha en dålig dag men sikta på att imorgon vara glad och pigg igen.

Med en tillåtelse från sig själv försvinner ofta det dåliga samvetet över att man har en dålig dag. Man kan i sin tjurighet unna sig lite extra i form av en bukett blommor, fri från hushållssysslor (disken och tvätten går ju som bekant ingenstans och ingen dör utav att det väntar ett par timmar), man kan också se den där inspelade eller köpta filmen, läsa sin bok och äta praliner eller något annat man tycker är lite vardagslyxigt. Allt för att vara snäll emot sig själv så att man orkar med sin dåliga dag och får kraft att vara piggare och gladare nästa dag!

Hur vardagslyxar ni? Berätta gärna om hur ni förgyller tillvaron på ett enkelt men lyxigt vis.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du har haft det bra på semestern! Jag vardagslyxar genom mitt dagliga bad. Jag stressar jämt annars, från skolan till datorn hemma och mer plugg, men den där halvtimmen i badet är bara min.
Har jag en riktigt dålig dag släcker jag lamporna medan jag badar och kör i mörker eller med levande ljus på badkarskanten...

Petra sa...

Då köper jag en påse smågodis och en flaska vitt vin, bränner ut en (förhoppningsvis) riktigt bra film och kryper upp i sängen, framför TV:n, tillsammans med maken och myyyyser!

Anonym sa...

Två kanontips som alltid funkar! :)